Pepparkaks Blondies!!! Godast till Julfikat !!!

Gjorde de här igår och de här är så bra att jag bara måste dela med mig av receptet!

Blondies (Ljusa Brownies) är ju goda som de är men jag ville  göra dem mera "Juliga" och ge dem den klassiska Pepparkaks-smaken men samtidigt att de smälter i munnen som Blondies ska.

OJ vad nöjd jag är med detta receptet. Ni måste prova!!!

GOD JUL från BBQDude och Farmer Girl !!!

Pepparkaks Blondies

Ingredienser

185g Smör smält (Melted Butter)

200g Ljust Muscovado Socker (Light Muscovado Sugar)

150g Strö-Socker (Granulated Sugar)

2 Ägg (Eggs)

250g Mjöl (Flour)

½ tsk Bakpulver (Baking Powder)

1 tsk Vanilj Socker (Vanilla essence)

1 tsk Salt (Salt)

3 tsk Pepparkakskrydda (Pumpkin spice)

150g Vita Choklad knappar (White Chocolate pieces)

50g Pepparkakor i små små bitar hackade (Gingerbread cookies in small pieces)

Sätt ugnen på 160c Varmluft eller 175c "vanlig" 

Blanda Mjöl, Bakpulver, Vaniljsocker, Salt och Pepparkakskrydda i en skål

Hacka Pepparkakorna till små bitar. Inte pulver, små bitar.

Kör Smör och Socker i maskin till bra blandat.

Blanda ner 1 ägg i taget

Blanda ner Mjöl-blandningen

Blanda ner Vit Choklad och Pepparkaksbitarna

Lägg bakplåtspapper i en form 25 x 18 cm

Häll smeten i formen och plana ut

Baka i 25- 30 minuter. (Jag körde 28 minuter)

Låt svalna helt. Skär i bitar och njut av hur Julen smälter i munnen !!!

GOD JUL !!!!!!!!!!!!

Gingerbread Filled Marzipan Santas The Cutest Santas Ever!!! 🎅🎅🎅

Gingerbread Filled Marzipan Santas

Ingredients

500g Cake from Gingerbread Spice Loaf (recipe below)

100g Butter Soft

100g Cream Cheese Soft Marzipan in Red & Pink Color

Day 1

Bake Gingerbread Spice Loaf according to recipe. Let cool over night.

Day 2

Mix 500g of the Loaf with Butter & Cream Cheese until well blended Shape batter into balls and put on a baking sheet. Place in fridge overnight

Day 3

Roll Pink Marzipan. Cut out rounds three times the size of the balls. Wrap Marzipan around a cake ball and roll it with your hands until it fits snugly around each ball.

Make Santa hats out of the Red Marzipan. Put on top of each ball. (I glued mine with a kind of liquid sugar)

Make a small indentation just under the hat. Roll a very small ball of Pink Marzipan as nose and place (or glue) just under hat.

These little guys are sooo cool !!!

Gingerbread Spice Loaf

240g Rapeseed oil

1 ½ Cups (300g) Granulated Sugar

½ Cup (100g) Maple Syrup

4 Large Eggs

2 dl Creme Fraiche

3 cups (480g) Flour

2 tsk Baking Powder

1 tsk Baking Soda

2 tsk Vanilla

1 tsk Salt

1 Tbsp Cinnamon

1 Tbsp Ginger

½ Tbsp Cloves

Oven 160c Fan 175c regular 350F

Bake 1 hour 15 min minimum

Christmas Brownies!!!

These are the most Christmassey Brownies I know with the perfect balance between Spice and Chocolate to make the Holidays Happy!!!
Seriously! These are addictive 🎅🎅🎅

Ingredients

100g Butter

100g Dark Chocolate

2 Eggs

1 Cup (2 dl) Sugar

¾ Cup (1 ½ dl) Flour

2 tsp Pumpkin Spice (Pepparkakskrydda)

1 tsp Baking Powder

100g Walnuts Chopped

Set oven to 160c FAN (175c regular). Line 8 x8 inch (20x20cm) Baking Pan

Melt Butter and Chocolate together just so it melts. Let cool

While cooling mix Sugar, Flour, Pumpkin Spice and Baking Powder in a bowl

When Butter/Chocolate is cooler, mix in the Eggs.

Then mix in the Flour and Walnuts. Blend real well.

Pour batter into Baking Pan and Bake for 25 – 30 minutes.

Should not be totally set. Take out and cool. Cut into squares

Enjoy!!! Merry Christmas!!! 🎅🎅🎅

Pumpkin Spice Cake Balls

Pumpkin Spice Cake Balls

Ingredients

500g Cake from Pumpkin Spice Loaf (recipe below)

100g Butter Soft

100g Cream Cheese Soft

Orange Marzipan Black Food Coloring + Fine Brush

Bake Pumpkin Spice Loaf according to recipe. Let cool over night.

Mix 500g of the Loaf Cake with Butter & Cream Cheese until well blended

Shape batter into balls and put on a baking sheet. Place in fridge for 30 minutes

Roll Marzipan Cut out rounds three times the size of the balls.

Wrap around a cake ball and roll it with your hands until it fits snugly around each ball.

Paint eyes and mouth with food coloring

Pumpkin Spice Loaf

240g Rapeseed oil

1 ½ Cups (300g) Granulated Sugar 

½ Cup (100g) Maple Syrup

4 Large Eggs

2 dl Creme Fraiche

3 cups (480g) Flour

2 tsk Baking Powder

1 tsk Baking Soda

2 tsk Vanilla

1 tsk Salt

1 Msk Pumpkin Spice

1 Burk (385g) Pumpkin Pure

Attention For All Cookie recipes !!!

For all cookie recipes when the dough is made and you make the cookie balls,

PLEASE DO NOT FORGET TO FLATTEN THE COOKIE BALLS for better baking!!!!

 

Bounty Coffee Cake. Coconut & Chocolate in a perfect combination

Bounty Coffee Cake

Ingredients

1 Cup (240g) Rapeseed oil

2 Cups (400g) Granulated Sugar

4 Large Eggs

1 Cup (2,5dl) Creme Fraiche

3 Cups (480g) Pastry Flour

2 tsp Baking Powder

1 tsp Baking Soda

1 tsp Vanilla

1 tsp Salt

1 tsp Coconut Extract

100g Toasted Coconut Flaked

1 Cups (250ml) Coconut Cream

150g Chocolate Pieces

Light Chocolate for coating

Desiccated Coconut for topping

Set oven to 160c FAN, 175c Regular 350 F

Put toasted coconut and coconut cream in abowl and let soak for 30 minutes

Cream oil and sugar together. Add eggs one at a time for a good emulsion.

In a bowl whisk together, flour, baking powder, baking soda, vanilla sugar, salt.

Add dry stuff to wet stuff

Add coconut cream with flakes. Add coconut extract.Add chocolate pieces

Put in loaf tin pan and bake for 1 hour 30 minutes.

Let cool 15minutes. Take out of pan.

Melt light chocolate and brush on the topside. Drizzle desiccated coconut over.

Take it to work and let your colleagues enjoy it

Peanut Butter Chocolate Chip Cookies!!!

Peanut Butter Cocolate Chip Cookies.

1 Cup (235g) Butter

1 Cup (200g) Granulated Sugar

½ Cup (100g) Light Muscovado

2 Large Eggs

1 ½ Cup (180g) Flour

1 tsp Baking Powder

1 tsp Baking Soda

1 tsp Salt

2 tsp Vanilla

2 Cups (180g) Oats

1 Cup (260g) Peanut Butter Smooth

2 ½ Cup (450g) Chocolate Chips

Set oven for 160c FAN or 175c Regular or 350F

Mix Butter and Sugar. Add the Eggs one at a time and mix well inbetween

Add the Peanut Butter and mix well

In a bowl mix Flour, Oats, Baking Powder, Baking Soda, Salt and Vanilla

Mix in the dry stuff with the Butter/Sugar. Add the Chocolate Chips

Put the cookie dough in the fridge for 30 minutes to cool down and flavors to mix

Take out. Make Golf size balls on a baking sheet. Flatten balls (don’t forget this).

Bake 17 – 19 minutes.

Cool on sheet for 10 minutes, then on rack

Enjoy!

M&M Cookies the perfect combination of Candy & Cookie!!!

M&M Cookies.

Ingredients:

200g Smör mjukt (Butter Soft)

200g Socker strö (Granulated Sugar)

200g Light Muscovado Sugar

2 Stora Ägg (Large Eggs)

100g Pecan nuts toasted chopped

330g Mjöl (Flour)

2 tsp Bikarbonat (Baking soda)

2 tsp Vaniljsocker (Vanilla sugar)

1 tsp Salt

320g M & M Candies

Set oven to 160c FAN or 175c Reg. or 350F

Toast Pecans for 15 minutes and then chop.

Stir together nuts, flour, baking soda, vanilla sugar and salt in a bowl.

Cream butter & sugars well.

Add eggs one at a time mixing well between each egg.

Mix in flour mixture little at a time.

Mix in M&M candies.

Put in fridge for 30 minutes

Put golf size balls on a baking tray

Flatten balls and press in 3-4 M&M candies on each

Bake 16 minuter

Enjoy !!!

Strawberry & White Chocolate Cookies!!!

Strawberry & White Chocolate Cookies

Ingredients

1 Cup (230g) Smör (Butter soft) mjukt

¾ Cup (175g) Strösocker (Granulated Sugar) 

¾ Cup (125g) Light Muscovado Sugar

2 Ägg (Eggs)

2 ¾ Cup (425g) Mjöl Flour)

1 ½ tsp Bakpulver (Baking Powder)

½ tsp Bikarbonat (Baking Soda)

½ tsp Salt

3 tsp Vanilla

1 Cup (150g) Vita Chocolate knappar (White Chocolate) 

1 Cup Torkade Jordgubbar i skivor hackade (Dried Strawberries chopped)

Set oven for 160c FAN or 175c (350F)

Mix Butter & Sugar for 5 minutes

Mix Flour, Baking Powder, Baking Soda, Salt & Vanilla in a bowl

Add the Eggs one at a time with the Butter&Sugar

Add Flour mixture

Add White Chocolate and chopped dried Strawberries

Make balls with an icecream scoop and bake in oven 12-14 minutes.

Mine took 14 minutes.

Saffron Blondies!!!

Saffron Blondies

Ingredients

3/4 cup (170 g) Smör smält (Butter melted)

100g Vit Choklad smält (White Chocolate melted)

1 cup (200 g) Ljust Muscovado Socker (Light Muscovado sugar)

3/4 cup (150 g) Strösocker (Granulated Sugar)

2 Large Eggs

2 tsp Vanilla

2 cups (250 g) Mjöl (Flour)

1 tsp Bakpulver (Baking powder)

1 tsp Salt

1g Saffron Ground

1 cup (150 g) Vita Chokladknappar (White Chocolate Pieces)

Set oven for 160c FAN or 350 F regular

Line a baking pan 9 x 13 inch (23 x 33 cm)

Mix melted butter, melted white chocolate and both sugars until well combined

Add the eggs one at a time. Add the vanilla.

Mix flour, baking powder, saffron and salt and mix into eggs

Fold in chocolate chips

Pour into pan

Bake for 28-32 minutes Cool completely before slicing

Peppermint & Chocolate Cookies

Peppermint & Chocolate Cookies

Ingredients

230g (1 Cup) Smör mjukt (Butter Soft)

225g (1 ¼ Cup) Ljust Muscovado socker (Light Muscovado sugar)

170g (¾ Cup ) Strösocker (Granulated Sugar)

2 Stora Ägg (Large Eggs)

330g (2 Cups) Mjöl (Flour)

70g (¾ Cup) Cocoa Powder (Valhrona if you can get it. I get mine from Leila’s General store (read Excellent Store!) in Stockholm, Mood Gallerian.)

1 tsp Bakpulver (Baking Powder)

1 tsp Bikarbonat (Baking Soda)

1 tsp Vanilla 1 tsp Salt

150g Mörka Chokladknappar (Dark Chocolate Chips)

3 Tbsp Krossade Polkagrisar eller sånt godis (Crushed Candy Canes)

200g Mörk Blockchoklad (Dark Chocolate)

Sprinkles (as much as you want)

Set oven for 175C or 350F

Cream butter and sugars.

Mix dry ingredients

Into butter mix one egg at a time

Put in dry stuff bit by bit and don’t overmix

Mix in Chocolate Chips

Put dough in fridge for 30 minutes to set

Make cookie balls and bake for 15 minutes

Melt Dark Chocolate, Brush onto cookies and sprinkle with

crushed Candy Canes & Sprinkles

Saffron Christmas Rolls

Saffron Christmas Rolls

Ingredienser:

50g Jäst

150g Smör + 200g Smör mjukt

5 dl Mjölk

1 ½ dl Strösocker + 2 dl Socker

1 tsk Flingsalt

15 dl Vetemjöl Special

2 Påsar Saffran (1g)

En skvätt Vodka

4 dl Russin

2 Msk Vaniljsocker

Sätt bakplåtspapper i lämpliga formar. Mina Patisse är 35x25 cm.

Lägg russinen i en kastrull. Fyll på vatten så det står över russinen. Koka upp. Ta av från spisen och låt svalna. Detta är för att göra russinen mjukare. Häll av russinen i en sil.

Lägg Saffranet i vodkan och låt dra ett tag.

Smula jästen i bunken till köksmaskinen. Häll på sockret och låt jästen få mumsa lite.

Smält smör i en kastrull. Ha i mjölk och ta genast av från spisen. Blanda! Häll mjölk/smöret i jästen tillsammans med saffranet och rör ut jästen i vätskan så att den löser sig.

Kör i köksmaskin med krok (typ KitchenAid). Ha i mjölet lite i taget. Kör tills du får en bra deg och sen kör 5 minuter till.

Jäs degen i skålen under handduk i 1 timme.

Ta upp och dela degen i 2 delar. Kavla ut den ena halva degen. Sprid ut 100g mjukt smör över den kavlade degen med en smörkniv. Strö på 1 dl av sockret. Strö på 1 dl av russinen och hälften av vaniljsockret

Rulla ihop från ena änden. Dela degen med en degskrapa först i hälften. Sen i sex delar, sen i två delar av varje del.

Lägg delarna med den platta sidan neråt, i den förberedda formen.

Låt jäsa i 30 minuter under duk. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader eller 200 grader vanlig. Grädda bullarna i ca 18 - 20 minuter.

 

Gingerbread & Maple Syrup Muffins

Gingerbread & Maple Syrup Muffins

Ingredients:

1 Cup (240g) Rapeseed oil

1 ½ Cup (300g) Granulated Sugar

1/2 Cup (100g) Light Muscovado Sugar

4 Large Eggs

1 Cup (2dl) Creme Fraiche

3 Cups (480g) Pastry Flour

2 tsp Baking Powder

1 tsp Baking Soda

1 Tbsp Cinnamon

1 Tbsp Ginger

½ Tbsp Cloves

3 Tbsp VanillaSugar

1 tsp Salt

Glaze

4 Tbsp Maple Syrup

2 Cups Powdered Sugar

8 Tbsp water

Set our oven to 160c FAN or 175c regular (350F)

Mix oil and sugars. Add eggs one at a time and mix well. Add Creme Fraiche and mix well.

Mix all dry stuff in a bowl and add in three batches

When everything is mixed scoop into muffin moulds and bake for 25 minutes.

Mix maple syrup, powdered sugar and water. Drizzle over muffins. I put some sprinkles on mine !

Maple Glazed Cinnamon Rolls!!!

Maple Glazed Cinnamon Rolls

Ingredients dough

50g Yeast (the live stuff)

150g Butter

5 dl Milk

1 ½ dl Granulated Sugar

1 tsp Kosher Salt

15 dl Strong Baking Flour

Filling for each half of the dough (so times two):

100g Butter Soft

5 Tbsp Granulated Sugar

1 tsp Cinnamon (or Pumpkin Spice)

1 tsp Vanilla 100g

Almond Paste shredded

Glaze

70g Light Muscovado Sugar

160g Maple Syrup

75g Butter

1 tsp Pumpkin Spice

Put some paper in two baking pans. I use two Patisse 35x25 cm pans. (See pic)

Crumble the yeast in a bowl and add the sugar on top to let the yeast start.

Melt the butter, pour in milk and get it lukewarm. Not too hot. Just nice warm.

Pour milk/butter over yeast and mix well with a spatula so that the yeast dissolve.

Run in a machine with a dough hook (like Kitchen aid) and add the flour a bit at a time.

Run until the dough comes together and then an additional five minutes.

Let dough rise for 1 hour

Prepare the baking pan and melt the ingredients for the glaze and pour into the baking pan. This will be the top of the (inverted) Cinnamon Rolls.

Take up the dough. Poke it flat and halve it.

Roll one half flat and spread butter, sugar, almond paste and cinnamon over the half. Roll up from the long end towards you. Cut off an inch of the ends.

Cut the roll into four pieces. Then cut the four pieces each into threes.

Put the slices with the cut side down into the Baking Pan on top of the Maple Syrup Glaze

Let the rolls rise for 30minutes (or more)

Set oven at 175c FAN 200c (400F) Bake for 18-20 minutes

When baked take out and let them cool for 20 minutes.

Then over a baking sheet turn the baking pan over so you get the glazed part up.

Let cool completely. Enjoy! M

Chelsea Buns

Chelsea Buns.

Ingredienser:

50g Jäst (Yeast)

150g Smör (Butter)

5 dl Mjölk (Milk)

1 ½ dl Strösocker (Castor Sugar)

1 tsk Fling Salt (Kosher Salt)

15 dl Vetemjöl (Baking Flour)

Fyllning för varje halva av degen: (Filling for each half)

100g Smör Mjukt (Soft Butter)

5 Msk Strösocker  (Castor Sugar)

1 tsk Kanel ( Cinnamon)

1 tsk Vaniljsocker  (Vanilla)

100g Mandelmassa riven  (Almond Paste)

Glaze

½ dl Strösocker (Castor Sugar)

½ dl Mjölk ( Milk)

Glasyr:

5 dl Florsocker (Icing Sugar)

4 Msk Vatten  (Water)

 

Sätt bakplåtspapper i lämpliga formar. Mina Patisse är 35x25 cm.

Smula jästen i bunken till köksmaskinen. Häll på sockret och låt jästen få mumsa lite. Smält smör i en kastrull. Ha i mjölk och ta genast av från spisen. Blanda!

Häll mjölk/smöret i jästen och rör ut jästen i vätskan så att den löser sig.

Kör i köksmaskin med krok (typ KitchenAid). Ha i mjölet lite i taget.

Kör tills du får en bra deg och sen kör 5 minuter till.

Jäs degen i skålen under handduk i 1 timme.

Ta upp och dela degen i hälften. Kavla ut halva degen.

Sprid ut smöret över den kavlade degen med en smörkniv.

Strö på sockret. Sprinkla på kanel och vaniljsocker. Riv Mandelmassan över hela degen.

Rulla ihop från ena änden. Dela degen med en degskrapa Först i hälften.

Sen i fyra delar, sen i tre delar av varje del.

Lägg delarna, platta sidan neråt, i den förberedda formen.

Låt jäsa i 1 timme under duk.

Sätt på ugnen på varmluft 170 grader eller 200 grader vanlig.

Gör i ordning glazen. Blanda socker och mjölk så sockret löser sig.

Grädda bullarna i 10 minuter. Ta ut och pensla med glazen.

Sätt tillbaka i ugnen och kör 5 – 10 minuter till (jag körde 15 minuter totalt).

När de har svalnat helt. Blanda glasyren i en skål.

Ta en matsked och använd för att ringla ut glasyren så tjockt eller tunt som du vill.

Mera glasyr = Godare!

Pumpkin Spice Mini Muffins

Pumpkin Spice Mini Muffins

Ingredients

100g (1/2 Cup) Rapeseed Oil

150g (3/4 Cup) Light Muscovado Sugar

2 Eggs

220g (1 ¾ Cup) Flour

1 tsk (tsp) Baking Powder

1 tsk (tsp) Baking Soda

1 tsk (tsp) Salt

1 ½ tsk (tsp) Cinnamon

1 tsk (tsp) Pumpkin Spice

1 tsk (tsp) Vanilla

230g (1 Cup) Pumpkin Pure

0,75 dl (1/3 Cup) Milk

Icing

150g (3/4 Cup) Light Muscovado Sugar

60ml (1/4 Cup) Milk

14g (1 Tbsp) Butter

½ tsk (tsp) Vanilla

½ tsk (tsp) Pumpkin Spice

175g (1 ½ Cup) Confectioners Sugar (Powdered sugar)

Oven 160c fan (350F)

Grease a Mini Muffin Pan

Mix Oil and Sugar

Mix flour, Baking powder, Baking soda, Salt, Cinnamon, Pumpkin Spice & Vanilla

Mix in the Eggs into the Oil & Sugar one at a time

Mix in Flour mixture, Milk and Pumpkin Pure

Bake 8 - 10 minutes. ( I did 10 minutes)

Cool in pan

Icing

Combine Muscovado Sugar, Milk, Vanilla and Butter in saucepan until smooth.

Simmer 1 minute. Remove from heat and whisk in Confectioners Sugar.

Let icing cool for 5 minutes

Dip tops of Muffins in the warm icing

Icing will set in about 1 hour

Triple Chocolate Cookies

Triple Chocolate Cookies

Ingredients

50g Smör mjukt (Butter soft)

450g Mörk Choklad (Dark Chocolate Chopped)

2 Ägg (Eggs) 

170g Ljust Muscovado Socker (Light Muscovado Sugar)

85g Mjöl (Flour)

3 tsk/tsp Kakao jag kör Valhrona (Cacao preferably Valhrona)

1 tsk/tsp Vanilla

½ tsk/tsp Salt

½ tsk/tsp Bakpulver (Baking Powder)

150g Mörka Chokladknappar (Dark Chocolate in pieces)

Sätt ugnen på  160c varmluft/fan

Smält smält och choklad i vattenbad

Vispa ägg, socker i maskin med paddel.

Ha i chokladsmeten i ägg&socker blandningen

Blanda de torra ingredienserna

Mixa ner de torra ingredienserna i 3 delar.

Mixa in Chokladknapparna

Bake 12 minuter

Peanut Butter & Muscovado Cookies

Peanut Butter & Muscovado Cookies

Ingredients

230g Butter soft  (Smör mjukt)

200g Castor Sugar (Strösocker)

200g Light Muscovado Sugar

2 Eggs (Ägg)

2 tsp Vanilla (Vaniljsocker)

230g Crunchy Peanut Butter

340g Flour (Mjöl)

2 ½ tsp Baking Soda

1 tsp Salt

280g Reeses Peanut Butter Chips

Oven at 160c fan (175 regular) 

Mix butter and sugar.

Mix in 1 egg at a time

Mix in Peanut Butter

In another bowl mix flour, salt, vanilla and baking soda.

Mix in the flour mixture with the egg & butter mixture

Portion the cookies out with an icecream scoop so that they are all the same size.

Roll into balls and put on baking tray. Flatten slightly

Bake 15-17 minutes in the middle of oven.

Put on grid to cool off. 

Easter Orange Cake

Easter Orange Cake

Kaka

240g (1 cup) Rapsolja (Rapeseedoil)

400g (2 cups) Strösocker (Castor Sugar)

4 Ägg Stora (Large)

480g (3 cups) Mjöl (Flour)

2 dl (1 cup) Creme Fraiche

2 tsk Bakpulver (Baking Powder)

1 tsk Bikarbonat (Baking Soda)

1 tsk Vanilj (Vanilla)

1 tsk Salt

200g Apelsinskal färdigköpt (Orange Peel)

Zest 1 Juice från 1 Apelsin (Orange)

Sätt ugnen på 160c grader varmluft eller 175c grader vanlig

Lägg bakplåtspapper i en springform 22cm och sätt bakplåtspapper i remsa runt om på insidan så lossnar kakan lättare.

Blanda olja och socker i maskin med paddel

Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vanilj och salt i en bunke

Riv zest av apelsinen och pressa ut juicen

Ha i ett ägg i taget i olja/socker smeten. Blanda ordentligt efter varje ägg

Ha i mjölblandningen lite i taget och blanda ordentligt.

Sist blanda ner apelsinzest och juice Häll i springformen och baka i 1 timme.

Efter 1 timme stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i ugnen över natten.

Ta ut nästa morron och lägg handduk över.

Skär bort den översta tredjedelen där det sjunkit in så kakan blir jämn

Dekoration

Jag valde Marsipan, Ljus Choklad, Små Kycklingar i Marsipan doppade i choklad och Choklad ägg av Anton Berg.

400g Marsipan

1 Påse Saffran (för att färga gult)

1 Msk Vodka

Ljus Blockchoklad smält och rinnande

Florsocker

Choklad Chokladägg (Anton Berg)

Vit Choklad smält och rinnande

Börja med att mala saffran i en mortel så det blir finmalt. Lägg i liten skål. Ha på Vodkan och låt det stå och dra i tio minuter.

Lägg marsipanen i en skål. Häll över hälften av saffransmixen och blanda med händerna tills marsipanen blir fint gul. Ha i mera saffran om du vill ha den gulare.

Smält sedan båda chokladerna i varsin skål. Ha ut florsocker på en bakduk. Lättare då att hantera marsipanen. Lägg marsipanen som en boll på bakduken och tryck ut till en cirkel. Kavla ut till en tillräcklig yta så att du kan lägga springformens utsida på marsipanen. Tryck ut en cirkel av springformen. Då passar den perfekt till kakan.

Lägg på tillräckligt med smält ljus choklad ovanpå kakan och lägg sedan på marsipanlocket du gjort med springformen. Chokladen gör att det fastnar. Snygga till sidorna.

Sprinkla ut ljus choklad med en matsked så det blir långa strängar. Sätt ut marsipankycklingarnapå lämpliga ställen. Om det behövs så doppa kycklingarna i choklad innan du sätter dit dem så sitter de fast.

Doppa chokladäggen och den smälta ljusa chokladen och placera ut. Sprinkla smält vit choklad över chokladäggen. Låt allting stelna. Ta med till arbetskamraterna och njut av en underbar GLAD PÅSK !!!

Sprid ut ljus choklad för att limma fast marsipan rundeln

Sprinkla ut choklad med en matsked

Ta med till arbetskamraterna (bring to your workmates) Happy Easter!!!Glad Påsk!!!

Placera ut marsipankycklingarna och chokladäggen. Limma fast med choklad om det behövs

Sprinkla med smält vit choklad

Blueberry & Lemon Muffin

Blueberry & Lemon Muffins

Ingredienser

240g (1 Cup) Smör mjukt (Butter soft)

2 Cups (5dl) Strösocker (Castor Sugar)

4 Stora Ägg (Large eggs)

1 Cup (2,5dl) Creme Fraiche

1 Tsk Vanilla Extract

Citron Zest från 1 Citron

480g (3 Cups) Mjöl ( Cake Flour)

2 tsk Bakpulver (Baking Powder)

1 tsk Bikarbonat (Baking Soda)

½ tsk Salt 1 tsk Vanilla Sugar

500g Stora Amerikanska Blåbär färska

Sätt ugnen på 150 grader varmluft eller 175 grader vanlig.

Sätt pappers-muffins formar i en muffins form

Kör smör och socker i köksmaskin med paddel

Blanda ner ett ägg i taget Blanda ner Creme Fraiche, Vanilj Extrakt och Citron Zesten

Mixa Mjöl, Bakpulver, Bikarbonat och Vaniljsocker i en skål

Blanda ner mjölmixen i smörsmeten lite i taget.

Blanda Blåbären med en Msk Mjölmix i en skål och lägg i fyra blåbär i varje muffinsform

Klicka ner muffin-mixen i muffinsformen.

Lägg på 4,5-6 Blåbär ovanpå smeten på varje muffin.

Tryck sedan ner blåbären ordentligt. Baka i ca 20 minuter.

Ta ut och låt svalna. Njut av en perfekt kombination av Blåbärens syra med Vaniljens Sötma !

Coco Loco Cookies (Crazy Good Coconut Cookies)

Coco Loco Cookies (Crazy Good Coconut Cookies)

Ingredienser

(Blir ca 16 American Size Cookies)

120g (½ Cup) Smör Mjukt (Butter soft)

90g (½ Cup) Muscovado socker packed (Brown Sugar packed)

110g (½ Cup) Strösocker (Castor Sugar)

1 Ägg (Egg)

½ tsk Cocos extrakt (Går bra utan också)

200g (1 ¼ Cup) Mjöl (Cake Flour)

½ tsk Bikarbonat (Baking Soda)

½ tsk Salt

½ tsk Vanilj Socker (Vanilla)

90g (1 1/3 Cup) Cocosflingor (se bild) (Flaked Coconut)

150g Vita Chokladknappar (White Chocolate)

Sätt ugnen på 160c grader varmluft eller 175c grader vanlig

Kör smör och sockren i köksmaskin med paddel i fem minuter.

Under tiden blanda mjöl, bikarbonat, salt och vaniljsocker med visp ordentligt.

Ha i ägget i smör smeten. Blanda ordentligt det ska emulgera

Ha i Cocos extrakt och blanda.

Häll i mjölblandningen och blanda ordentligt.

Blanda ner Cocos flingorna och Chokladknapparna

Bake 10-12 minuter Jag körde 12 min Om du gillar Cocos……Wow!!!

Lemon Raspberry Muffins & Vit Choklad

Lemon Raspberry Muffins med Vit Choklad

Ingredienser:

(Blir ca 24 Medium American Size muffins)

1 Cup (230g) Smör mjukt (Butter Soft)

2 Cups (5 dl) Strösocker (Castor Sugar)

4 Stora Ägg (Large Eggs)

1 Cup (2 dl) Creme Fraiche

3 Cups (480g) Mjöl (Cake Flour)

2 tsk Bakpulver (Baking Powder)

½ tsk Bikarbonat (Baking Soda)

½ tsk Salt 1 tsk Vaniljsocker (Vanilla)

300g Vita Chokladknappar (Bits of White Chocolate)

Zest från 1 Citron (Lemon) '

1 pkt Färska Hallon (Fresh Raspberries)

Börja med att sätta ugnen på 160c  grader varmluft (175c grader vanlig).

Kör smör och socker i köksmaskin med paddel i fem minuter.

Tillsätt ett ägg i taget och blanda ordentligt mellan varje.

Blanda ner Creme Fraiche i äggsmeten.

Mixa mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en skål.

Blanda ner mjölmixen i smeten i två omgångar.

Ha i citron zesten emellan omgångarna.

Blanda till sist ner chokladknapparna.

Klicka i muffinsformar.

Tryck ner ett hallon i varje muffins.

Baka i 25 – 30 minuter (jag körde 28 minuter)

Låt muffinsen svalna i formarna.

Apple & Banana Muffins

Apple & Banana Muffins.

Ingredienser:

½ Cup (120g) Rapsolja (Rapeseed Oil)

1 ½ Cup Socker (Castor Sugar)

3 Ägg (Eggs)

2 dl Creme Fraiche

3 Cups Mjöl (Cake Flour)

1 ½ tsk Bikarbonat (Baking Soda)

1 tsk Kanel (Cinnamon)

1 tsk Salt

1 ½ tsk Vanilla

3 Bananer (bananas) Mashed

1-2 Äpplen skivade i små skivor (Apples in small slices)

Kanel (Cinnamon)

Sätt ugnen på 160c grader varmluft eller 175c grader vanlig.

Kör Olja och socker i köksmaskin med paddel i fem minuter

Blanda i ett ägg i taget. Sedan blanda i Creme Fraiche

Mixa Mjöl, Bikarbonat, Kanel, Salt och Vanilj socker i en bunke.

Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget.

Blanda ner de mosade bananerna.

Klicka ut i muffinsformar med en glass skopa för att få lika stora muffins.

Lägg i äppelskivorna och strö på kanel

Baka mitt i ugnen i 20-25 minuter Jag körde i 23 minuter.

Låt svalna och ta med till jobbet nästa dag och njut av hurra ropen.

Snickers Bite Cookies ( Sweetest Peanuttiest Cookies Yet)

Snickers Bites Cookies

Ingredienser:

225g Smör mjukt (Butter soft)

200g Strösocker (Castor sugar)

200g Ljus Muscovado (Light Muscovado Sugar)

2 Ägg (Eggs)

1 tsk (tsp) Vaniljsocker (Vanilla)

150g Crunchy Jordnöts smör (Peanut Butter )

340g Mjöl (Cake Flour)

2 ½ tsk Bikarbonat (Baking Soda)

½ tsk Salt 275g Mini Snickers (Snickers Bites) halverade (Halved)

150g Ljusa Chokladknappar

Sätt ugnen på 160c grader varmluft eller 175c grader vanligt.

Kör smör och socker i köksmaskin med paddel minst 5 minuter.

Blanda under tiden Vaniljsockret, Mjölet, Bikarbonaten och Saltet med visp i en skål

Ha i ett ägg i taget i smör smeten och blanda ordentligt efter varje.

Häll i Mjölblandningen i två omgångar. Blanda emellan.

Ha i och blanda Jordnöts smöret

Till sist, vänd ner Snickersbitarna och Chokladknapparna.

Ställ i kylen ½ timme.

Klicka ut runda bollar och lägg på plåt. Platta till bollarna lite.

Baka 15-17 minuter (jag körde 16 min) mitt i ugnen.

Ta ut och låt svalna på plåten i 10 minuter. Flytta sedan till galler så att de får stelna ordentligt.

Almond Coffee Cake

Almond Coffee Cake

Jag följer Sally McKenney känd för sin blog ”Sally’s Baking Addiction” som är så bra. Det började med att jag köpte hennes bak-kokbok ”Sally’s Cookie Addiction” där jag lärde mig en massa goda cookie recept och tekniker. Den var så bra att jag kollade upp henne på nätet och hittade hennes blog som jag nu prenumererar på och får en massa läckra recept på mailen hela tiden. Sally testar verkligen fram jättegoda men enkla bakrecept.

Sally McKenney! You are the best!!! Recommending my viewers to look at your page and join your mailing list like I did! (Se länken till hennes sida och gå gärna med i mailing listan till bloggen. Den är jättebra!) https://sallysbakingaddiction.com/

Härom veckan hade Sally ett jättebra recept på den ”Perfekta Cream Cheese Pound Cake” (typ saftigaste smarrigaste Sockerkakan. Hon använde en Bundt form för denna och hade ett recept på en stor kaka, men jag ville göra något mindre så jag lånade hennes recept och halverade det så det passar i en liten Patisse Loaf Pan istället.

 

Hemligheten ligger i att använda lite Cream Cheese i smeten för att få kakan saftigare och vet ni vad? Det funkar! Gjorde denna men också hade i ½ tsk Bittermandelolja för att få lite smak på den. Det blev jättegott. Pröva att göra denna kaka som är såå enkel att göra men så smakrik och passa sedan på och kolla upp Sally’s hemsida.

Ingredienser

180g Smör Mjukt (Butter Soft)

120g Cream Cheese

250g Strösocker (Castor Sugar)

2 Msk (Tbsp) Creme Fraiche (Sour Cream)

3 Stora Ägg (Large Eggs)

200g Mjöl (Cake Flour)

1 tsk (tsp) Vaniljsocker (Vanilla)

½ tsk (tsp) Bakpulver (BakingPowder)

½ tsk (tsp) Salt

½ tsk (tsp) Bittermandelolja (Almond Extract)

Florsocker (Confectioners sugar)

Vatten (Water)

Mandelspån (Almond skices)

 

Sätt ugnen på 160c grader varmluft eller 175c grader vanligt.

Smöra och bröa en lämplig form. Jag tog en Loaf Pan av Patisse. (Den lilla)

Kör smör, cream cheese, socker och creme fraiche ordentligt i en maskin med paddel. Kör i minst fem minuter så att smeten verkligen blir smidig.

Tillsätt äggen ett i taget och blanda ordentligt emellan varje ägg.

Medan smör smeten går i maskinen vispa ihop mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en skål.

Häll i mjöl-blandningen i smör-smeten och blanda så att allt är mixat. Blanda inte för mycket.

Blanda i Bittermandeloljan.

Häll smeten i den bröade formen.

Kör i ugnen i 1 timme och 10 minuter (70 min)

Ta ut och låt svalna en timme. Vänd sedan ut kakan.

Låt svalna helt under handduk.

Rör ihop florsocker och vatten. Brukar ta 2 dl florsocker till 1 msk vatten och blanda. Blir det för tjockt ha i mer vatten, för löst ha i mer florsocker. Det ska vara trögflytande.

Bred ut socker-glasyren ovanpå kakan och så att det rinner ner på sidorna.

Strö mandel flis ovanpå.

Ta med till arbetskamraterna så blir de glada!

Malteser Muffins!!!

Malteser Muffins!

Ingredienser:

200g Smör mjukt (Butter soft)

150g Strösocker(Castor sugar)

60g Ljust Muscovado (Light Muscovado sugar)

3 Ägg (Eggs)

250g Self Rising Flour

150g Oboy (Ovaltine)

1 tsk Vaniljsocker (Vanilla)

½ tsk Salt

1 dl Mjölk (Milk)

200g Malteser kulor (Maltesers) halverade

Sätt ugnen på 160c grader varmluft eller 175c grader vanligt.

Spreja muffinsformarna med Smör & Rapsolja så släpper muffinsarna bättre.

Kör smör och socker i köksmaskin med paddel. Blanda minst 5 minuter och skrapa ner från sidorna imellan.

Under tiden mixa Self Rising Mjöl, Vaniljsocker Oboy pulvret och salt ordentligt. Jag använder en rejäl visp för detta. Viktigt att det blir ordentligt blandat.

Ha i ett ägg i taget i smör smeten. Blanda ordentligt efter varje ägg.

Vänd ner mjölblandningen och mjölken hälften var om vartannat.

Blanda ner Malteserbitarna

Klicka i muffinsformarna med en glasskopa för att få lika stora muffins.

Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Ta ut och låt svalna.

De sjunker ihop lite i mitten men det är helt ok. Det betyder att de kommer att vara soft, krämiga och inte torra !

Malteser Cookies. Chewie. Smakar kola. De godaste cookisarna jag nånsin gjort!!! Prova. Lovar att du inte ångrar dig!

Malteser Cookies.

Ingredienser:

240g (1 Cup) Smör mjukt (Butter Soft)

3 dl (1 ¼ Cup) Light Muscovado socker (sugar), packed !!!

2 dl (¾ Cup ) Strösocker (Castor Sugar)

2 Stora Ägg (Large Eggs)

1 tsk Vanilla

5 dl (2 Cups) Mjöl (Flour)

1 tsk Bakpulver (Baking Powder)

1 tsk Bikarbonat (Baking Soda)

1 tsk Salt

3 dl (1 ½ Cup) Havre (Oats)

300g Maltesers halverade (chopped in half)

2 ½ dl (1 Cup) Valnötter (Walnuts) hackade (chopped)

 

Sätt ugnen på 160c grader varmluft eller 175c grader vanlig.

Lägg bakplåtspapper på plåtar och ta fram lämplig glass-skopa.

Kör smör och sockren i köksmaskin med paddel.

Medan smöret går, blanda alla torra ingredienser.

Hacka valnötterna och halvera alla Malteser godisbitar.

Ha i ett ägg i taget i smör smeten.

Blanda i alla de torra ingredienserna.

Blanda sist i valnötterna och Malteser godisbitarna.

De ska bara bli ordentligt i blandade i smeten så att det blir ungefär lika mycket i varje cookie.

Ställ den färdigblandade cookie degen i kylen 30 minuter

Ta ut. Klicka ut runda bollar med en glass-skopa. Platta till bollarna.

Kör i ugnen i 15-17 minuter. Låt kakorna svalna 5 minuter på plåten.

Lägg sedan upp dem på ett kakställ för att bli helt kalla.

Almond Coffee Cake

Almond Coffee Cake

Ingredienser:

130g Smör Mjukt (Soft Butter)

2 1/2 dl Strösocker (Castor Sugar)

4 Ägg

100g Mandel flagnad (Almonds in flakes)

100g Mandelmassa riven (Almond Paste)

1 tsk Mandeloja, eller Bittermandel essence (Almond Oil or Essence)

310g Mjöl (Flour)

2 tsk Bakpulver (Baking Powder)

1/2 tsk Bikarbonat Baking Soda)

2 Msk Creme Fraiche

 

Sätt ugn på 160c grader varmluft eller 175c grader vanlig.

Blanda smör, och socker i maskin med paddel 5 minuter.

Ha i äggen 1 i taget. Blanda ordentligt.

Ha i Mandelolja ,Creme Fraiche, Flagade Mandeln utom en Msk Mandel.

Blanda ordentligt.

Vispa ihop alla torra ingredienser.

Ha i hälften av mjölblandningen och mandelmassan.

Ha i andra hälften av mjölblandningen och flagade mandeln.

Sprinkla över den sparade Msk Flagade Mandeln på toppen.

Häll i form. Grädda i 60 minuter. 

Ta ut och låt svalna. Känn smaken av MANDEL !!!!!

 

 

 

Lemon, Walnut & White Chocolate bars.

Lemon, Walnut & White Cocolate Bars

Ingredienser

 

115g Smör Smält (1/2 Cup Butter melted)

2,5 dl Havregryn ( 1 Cup Oats)

2.5 dl Mjöl (1 Cup Flour)

2 dl ( ¾ Cup) Light Muscovado Socker

1,5 dl (1/2 Cup) Rostade Cocos-chips (Coconut chips)

1,5 dl (1/2 Cup) Valnötter hackade (Walnuts Chopped)

1 tsk Bakpulver (Baking Powder)

1 Burk (can) (397g) Kondenserad Mjölk (Condensed Milk)

½ dl Citron Juice (Lemon Juice)

150g Vita Chokladknappar (White Chocolate in pieces)

Sätt ugnen på 160c grader varmluft eller 175c grader vanligt.

Förbered en bakform. Jag använde en 20x20 cm fyrkantig. Lägg i bakplåtspapper och smörj och bröa sidorna som inte täcks.

Smält smöret. I en skål.

Blanda Havregryn, Mjöl, Muscovado socker, Cocos-chips, Valnötter och Bakpulver. Häll på det smälta smöret och blanda så det blir som en deg nästan.

Ta drygt hälften av degen och tryck ut den i formen.

Blanda Kondenserade Mjölken, Citronjuicen och Vita Chokladknapparna. Häll mjölken ovanpå degen i bakformen. Sprinkla resten av degen ovanpå Mjölksmeten.

Kör i ugnen i 25 minuter. Efter 25 minuter sätt på grillen i ugnen.

Grilla så det blir färg på ytan.Tar ca 2 minuter.

Var försiktigt så det inte bränns. Låt stå över natten att svalna.

Skär upp i bitar och servera

Lemon Blueberry Muffins

Lemon Blueberry Muffins

Ingredienser:

1 Cup (240g) Smör mjukt (Butter Soft)

2 Cups (5dl) Strösocker (Sugar)

4 Ägg stora (Large Eggs)

1 Cup (2 dl) Creme Fraiche

2 Cups (320g) Patisserie Kärnvetemjöl (Pastry Flour)

1 Cup (160g) Vetemjöl (Regular Flour)

2 tsk (tsp) Bakpulver (Baking Powder)

½ tsk (tsp) Bikarbonat (Baking Soda)

½ tsk (tsp) Salt

1 ½ tsk (tsp) Vanilla

200g Amerikanska Blåbär (Blueberries)

Zest från 2 Citroner (from 2 Lemons)

Sätt på ugnen på 160c grader varmluft eller 175c grader vanligt. 

Sätt ut och spraya Muffinsformar. Jag använder ICA's Amerikanska formar Medium och sprayar med Smör och Olja spray (se bild)

Kör smör och socker i en köksmaskin med paddel i 5 minuter.

Under tiden rör ihop alla torra ingredienser med en ballonvisp.

Riv Citronskalen på ett zest-järn.

Ha i ett ägg i taget i smör-smeten. Blanda ordentligt efter varje ägg.

Ha i Creme Fraiche och blanda.

Ha i de torra ingredienserna lite i taget. Jag tar dem i tre delar och blandar emellan.

Ha i citron-zesten.

Använd en glass-skopa att portionera ut smeten i formarna.

De ska vara fyllda 2/3 bara. Det räcker.

Lägg i och tryck ned 5-6 Blåbär i varje form.

Baka i 25 minuter. Tag ut och låt svalna.

 

 

 

 

Chocolate Chip Cookies

Chocolate Chip Cookies

Ingredienser

1 Cup (230g) Smör mjukt

¾ Cup (175g) Strösocker

¾ Cup (125g) Ljust Muscovado Socker, packat

2 Stora Ägg

2 ¾ Cup (425g) Mjöl (Jag använder Patisserie från Ramlösa Kvarn)

1 ½ tsk Bakpulver

½ tsk Bikarbonat

½ tsk Salt

3 tsk Vaniljsocker

2 påsar Ljusa Chokladknappar 150g per påse

100g Pekan Nötter, Lätt rostade och hackade

 

Sätt ugnen på 160c grader varmluft eller 175c grader vanligt

Rosta Pecan nötterna 15 minuter I ugnen. Låt svalna. Hacka sedan.

Kör smör och socker i bakmaskin med paddel i 5 minuter.

Ha i ett ägg i taget och blanda ordentligt

I en skål, mixa Mjöl, Bakpulver, Bikarbonat, Saltoch Vaniljsocker ordentligt.

Ha i mjölblandningen i två omgångar och blanda om ordentligt

Ha I Chokladknapparna och de hackade Pecan Nötterna. Blanda ordentligt.

Ställ in skålen med kaksmeten i kylen 30 minuter. Det gör smöret lite fastare och ger bättre höjd på kakorna samtidigt som smakerna får blanda sig lite bättre.

Ta ut ur kylen efter 30 minuter.

Använd en glass-skopa för att ta ur lika stora bollar av smet. Som en golfboll ungefär. Rulla varje till en rund boll. Lägg bollen på bakplåtspapper på en plåt. Platta till bollarna lite så blir de snyggare cookies.

Ställ in i ugnen och kör i 12-14 minuter.

Ta ut. Låt svalna på plåten i 5 minuter.

Lägg sedan över på ett galler för att svalna ordentligt.